Wenen - Oostenrijk

Gastronomie

Aan de Weense keuken liggen verschillende culturen ten grondslag, zoals de stad Wenen dit zelf ook was als hoofdstad van het Oostenrijkse rijk. Invloeden uit Italië, de Balkan en nog een rits andere Oost-Europese landen zijn duidelijk te merken.

Enkele gerechten die kenmerkend zijn voor Oostenrijk:

  • Apfelstrudel (bij de koffie)
  • Bauernschmaus: schotel met worstjes, hamsoorten, spek en een aardappelgerecht
  • Fiaker-Gulasch: goulash met Knödeln
  • Germknödel: gestoomde tarwedeegknoedel gevuld met pruimencompote en overgoten met boter of vanillesaus met hierop met suiker en maanzaad
  • Gugelhupf: tulban
  • Kaiserschmarrn: soort van pannenkoek met rozijnen, geserveerd met poedersuiker, pruimencompote met appelmoes of vossebessen
  • Mohr im Hemd: chocoladepudding met lekkere chocoladesaus en slagroom
  • Sachertorte: chocoladetaart,  met abrikozen en een dikke laag glazuur  het recept komt van het beroemde Hotel Sacher
  • Tafelspitz und G'röstel:  rundvlees met wat rösti erebij
  • Topfenkuchen: luchtig kwarkgebak
  • Wiener Schnitzel: gepaneerd kalfsvlees al komt het van oorsprong uit Italië

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb